Coquilles St-Jacques à la Bretonne

You are currently viewing Coquilles St-Jacques à la Bretonne
Kamuslinger bretonnes

Når kammuslingesæsonen starter fra oktober til maj, bliver vi begejstrede for at tilberede denne delikatesse. Især i Bretagne, hvor næsten halvdelen af Frankrigs kammuslinger fanges, særligt i området omkring Saint-Brieuc.

Derfor vil jeg gerne præsentere jer for en uimodståelig ret fra det bretonske køkken: Coquille Saint Jacques à la Bretonne. Forestil jer de saftige kammuslinger, der smelter på tungen, kombineret med en rig og cremet sauce, der får dine smagsløg til at danse af glæde.

Ingredienser til 6 personner:

  • 30 kammuslinger
  • 1 bundter kruspersille
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 skalotteløg
  • 10 cl hvidvin
  • 6 spiseskeer creme fraiche
  • Rasp
  • 40 g smør
  • Salt og peber

Instruktioner :

  1. Hak løg, hvidløg og skalotteløg.
  2. Sautér løg, hvidløg og skalotteløg og deglacer med hvidvin.
  3. Tilsæt creme fraiche, derefter kammuslinger, salt og peber, og lad det simre i 5 minutter.
  4. I de tomme skaller, fordel blandingen og drys med rasp og pynt med persille.
  5. Tilføj et lille stykke smør på hver skal.
  6. Bag i 10 minutter ved 220°C.