Når kammuslingesæsonen starter fra oktober til maj, bliver vi begejstrede for at tilberede denne delikatesse. Især i Bretagne, hvor næsten halvdelen af Frankrigs kammuslinger fanges, særligt i området omkring Saint-Brieuc.
Derfor vil jeg gerne præsentere jer for en uimodståelig ret fra det bretonske køkken: Coquille Saint Jacques à la Bretonne. Forestil jer de saftige kammuslinger, der smelter på tungen, kombineret med en rig og cremet sauce, der får dine smagsløg til at danse af glæde.
Ingredienser til 6 personner:
- 30 kammuslinger
- 1 bundter kruspersille
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 3 skalotteløg
- 10 cl hvidvin
- 6 spiseskeer creme fraiche
- Rasp
- 40 g smør
- Salt og peber
Instruktioner :
- Hak løg, hvidløg og skalotteløg.
- Sautér løg, hvidløg og skalotteløg og deglacer med hvidvin.
- Tilsæt creme fraiche, derefter kammuslinger, salt og peber, og lad det simre i 5 minutter.
- I de tomme skaller, fordel blandingen og drys med rasp og pynt med persille.
- Tilføj et lille stykke smør på hver skal.
- Bag i 10 minutter ved 220°C.





